SÅDAN BRUGER DU DELEØKONOMIEN TIL AT REJSE PÅ ET BUDGET

Internettet har jo ændret meget på hvor man kan arbejde, og efter corvid, har mange måske også ændret syn på det. 

For budgetrejsende har denne ændring ført til et væld af nye pengebesparende og samfundsskabende apps og platforme, der har gjort rejser endnu mere overkommelige og tilgængelige. Det har aldrig været nemmere at komme i kontakt med lokalbefolkningen, slippe af med turistrejsen og opleve livets lokale tempo.

For at hjælpe dig med at spare penge og komme i kontakt med både lokale og rejsende, er her de bedste deleøkonomiske platforme for rejsende.

 Hus og kæledyrspasning

Et af de seneste områder i deleøkonomien, hvor der har været stor vækst, har været huspasning og kæledyrspasning. Efterhånden som flere og flere mennesker rejser, er der en stigende efterspørgsel efter hus- og dyrepassere, da de fleste mennesker ikke kan tage deres kæledyr (eller husdyr) med på tur.

Der er også tonsvis af digitale nomader derude, som også har brug for langsigtede baser at arbejde fra.

Jeg kender bloggere, der udelukkende rejser via housesitting, hvilket reducerer deres rejseomkostninger helt ekstremt, da de jo får gratis bolig. Hvis du leder efter en unik og tilfredsstillende måde at rejse langsomt på, så prøv kæledyrspasning. For hvem vil ikke bruge sin tid sammen med søde dyr?

Det er bare at google løs

Lejlighed / Værelse

Hoteller er dyre og måske er hostels ikke dig. Så hvad er det næstbedste valg? At leje en andens lejlighed (eller et værelse i den)! På hjemmesider for deling/udlejning af lejligheder kan du leje et værelse, en sofa eller en hel lejlighed til meget billigere priser end et hotelværelse.

Plus, du har en lokal vært til at besvare dine spørgsmål og et køkken til at tilberede måltider. Det er den bedste mellemvej mellem hostels og hoteller. 

Det er dog vigtigt altid at sammenligne udlejningswebsteder, for i modsætning til hotelwebsteder, hvor ejendomme vises på flere websteder.

Og som altid husk at lave lidt research.

Spis med de lokale

Ligesom deling af lejligheder er der nu websteder for deling af måltider, der forbinder dig med lokale kokke. EatWith giver lokalbefolkningen mulighed for at få rejsende gæster på besøg.

Du kan vælge mellem en række måltider på hver destination med hvert måltid unikt designet og prissat (som Airbnb vælger værter deres egne priser). Da hver kok har deres egne specialiteter, kan du finde et væld af variation på denne platform. Middagsfesterne er intime, indsigtsfulde og er en unik mulighed for at gøre noget anderledes, vælge en lokals hjerne og få nye venner.

Taxaer

I mange lande rundt om i verden er taxaer utroligt dyre. Som budgetrejsende undgår du sandsynligvis at tage dem så meget som muligt. Men nu og da har vi alle brug for en. I stedet for at ringe til en almindelig taxa, kan du bruge apps til at dele taxakørsel for at spare penge.

Det vi nok kender bedst fra Danmark er Uber. Derudover i europa og USA findes der Lyft. 

Begge muligheder vil spare dig penge (især hvis du bruger “pool”-muligheden til at dele din tur med andre potentielle kunder – Har jeg dog aldrig prøvet). Da jeg boede i UK brugte jeg kun Uber de få gange jeg havde brug for en taxa. 

Hvis du er i asien, så er grab og gojerk meget udbredte. 

 Frivilligt arbejde

Hvis du ønsker at rejse på længere sigt, men ikke helt har besparelserne, så overvej et arbejdsudvekslingsprogram. Disse indebærer normalt frivilligt arbejde på et hostel, gård, skole eller NGO i bytte for gratis indkvartering (og ofte også gratis mad).

Stillinger kan vare fra et par dage til et par måneder; der er masser af variation i længden af tid såvel i de ledige stillinger. Du kan også finde muligheder i stort set alle lande og byer i verden.

Hvis du har et budget og ønsker at forlænge dine rejser, er dette en af de bedste måder at booste din tid i udlandet på. 

***

Deleøkonomi har gjort det så meget lettere for rejsende over hele verden at forbinde sig med hinanden – og spare penge i processen!

Men mere end blot at spare penge, giver disse platforme bedre adgang til destinationer, fremmer nye interaktioner, tilbyder unikke muligheder og skaber en nuanceret og intim rejseoplevelse.

Næste gang du skal ud og rejse prøv det af –  Du vil lære meget mere om kulturen og destinationen, spare penge og få en meget mere mindeværdig oplevelse.

Bemærk venligst, at nogle af linkene ovenfor kan være betalte links, og uden yderligere omkostninger for dig. Nogle links optjener jeg en kommission, hvis du foretager et køb. Jeg anbefaler kun produkter og virksomheder, jeg selv bruger, og indtægten går til at holde denne side i gang.