ÆNDRER REJSER VIRKELIG MENNESKER?

Hvis du ligesom mig, tror du på, at rejser kan ændre mennesker. At opleve verden og dem, der lever i den, er ofte en positiv forandringskraft.

Vi tror ofte, at rejser er en slags vidundermiddel for ens tanker om verden og menneskene i den. Tag til udlandet, bliv udsat for forskellige kulturer, og så, BUM, pludselig vil du have mere empati for mennesker over hele kloden og holde op med at se dem som en “nogle fremmed”

Jeg tror på, at enhver form for langsom eller langsigtet rejse kan ændre folk. Den slags rejser tager dig ud af din komfortzone i længere perioder – du kan ikke bare flygte tilbage til poolen på dit all inclusive hotel, når du vil. Vi vokser jo kun, når vi rykker vores grænser, prøver nye ting og løsner os fra det behagelige og velkendte.

 

 

Denne form for rejser hjælper os med at vokse, fordi den konstant tester os, når vi interagerer med nye kulturer og ukendte situationer. Det giver os masser af læring øjeblikke og udsætter os for mennesker, vi måske ellers ikke ville have mødt.

Tænk over det. Når du er på et feriested, hvor meget tid bruger du så på at interagere med lokal befolkningen (bortset fra dem, der venter på dig på hænder og fødder og vil sælge dig ting)?

Hvis du er på krydstogt, hvor meget får du så for virkelig at opleve den lokale kultur i havn?

Hvis du bare er tre dage et sted, hvor meget lærer du så? Og hvor meget presser du dig selv ud af din komfortzone?

Dermed ikke sagt, at disse typer rejser ikke kan være drivkraften til noget dybere.

Jeg mener ikke, at de disse former for rejser ikke er værd at gøre. Alle har brug for en god ferie nogle gange, hvor de bare sidder og laver ingenting. Ikke alle rejser behøver at være livsændrende. Bare det at komme væk fra din normale hverdag kan være et afbræk.

Men vi antager ofte fejlagtigt, at alle rejser er livsændrende.

Selvom jeg tror på, at et krydstogt, ferierejser, en grupperejse osv. kan være en katalysator for fremtidig transformation, ændrer denne form for rejser for det meste ikke din tankegang i sig selv. En typisk to-ugers tur til Spanien kommer ikke til at ændre, hvem du er. Du kommer heller ikke til at gå derfra med en enorm dyb forståelse af landet. Jo hurtigere du rejser, jo mere lavvandede bliver oplevelsen.

Jeg mener, hvis alle rejser var en slags vidundermiddel af dyb menneskelig forståelse, ville der være færre politiske konflikter i verden. Men det er ikke tilfældet.

Kort sagt tror jeg, at rejsemedier (inkluderer mig selv her) oversælger denne idé om forandring.

Men den dybe, grundlæggende forandring, rejser kan bringe, kommer først, når du skubber dig selv uden for din komfortzone, som kommer fra lang og dyb eksponering for andre mennesker og deres kulturer, eller fra serviceorienterede frivillige rejser. Det kommer ikke fra et krydstogt eller en weekend i Paris. 

Ikke alle rejser fører til dybtgående forandringer. Det behøver det ikke. Nogle gange trænger man bare til en ferie.

Så hvordan skal din næste ferie være 

Bemærk venligst, at nogle af linkene ovenfor kan være betalte links, og uden yderligere omkostninger for dig. Nogle links optjener jeg en kommission, hvis du foretager et køb. Jeg anbefaler kun produkter og virksomheder, jeg selv bruger, og indtægten går til at holde denne side i gang.