SÅDAN HOLDER DU DIG I FORM OG SPISER SUNDT NÅR DU REJSER

Jeg må nok indrømme, jeg er ikke nogen sund fyr 😀 Så er det sagt….. OK, jeg er en ok sund fyr, når jeg er hjemme i min lejlighed med min juicer, køkken og nærliggende supermarked. På vejen er det en lidt anden historie.

Selv med høje forventninger og mål, jeg satte mig for et par år siden, har jeg fejlet i at opretholde en sundere livsstil på vejen. Mens jeg træffer mere sundhedsbevidste beslutninger. Det afholder mig dog ikke fra at sove lidt, spise pizza på vejen osv. for det er bare nemmere.

Må især indrømme det var noget af en udfordring med mit gamle arbejde da jeg kørte en del rundt, og nærmest levede på landevejen. 

7 tips til at holde sig i form, mens du rejser

 

1. Gør sund livsstil på vejen til en prioritet!

Ja, du HAR tid til at træne; du skal bare have tid til det. Du kan gennemføre en træning på 20 minutter på dit hotelværelse eller hostel ved hjælp af grundlæggende øvelser – og du behøver ikke noget udstyr!
Her er nogle enkle og effektive øvelser, du kan lave på dit hotel, hostel eller endda bare en nærliggende park:

  • Sprællemænd
  • Armbøjninger
  • Mavebøjninger
  • Burpees
  • Lunges
  • Squats
  • Udstrækning/yoga

Selv kun 5 minutter af disse øvelser vil få dig til at svede. Og du kan bogstaveligt talt også lave disse øvelser hvor som helst. Hvor der er vilje, er der vej!

2. Gå efter sejren!

Gør alt hvad du kan for at gå en tur så ofte som muligt. Der er ingen bedre måde at udforske en by på end til fods. Du kommer til at opleve meget mere af det lokale liv, og det er meget nemmere at komme væk fra folkemængderne på denne måde. Derudover er det billigere end at tage en taxa.

Hvis det ikke er spændende at udforske tilfældigt når du går rundt, kan du tilmelde dig en vandretur. De fleste byer tilbyder gratis vandreture, der normalt varer mellem 1-3 timer. 

3. Legepladser og parker

Der er vel gemt et indre legebarn i os alle. Tjek Google Maps for en nærliggende park, og gå derover for at træne. Mange parker har udstyr, du kan bruge til at træne med, men hvis de ikke gør, kan du lave pull-ups på gyngestativ eller trægrene. Bliv kreativ!
De fleste byer har løbeklubber, der er vært for ugentlige løbeture, yogasessioner i parken, tai chi og andre sportsgrene/aktiviteter. Tjek google for at se, om der er noget i nærheden, der vækker din interesse og vil hjælpe dig med at forblive aktiv.

Vær heller ikke bange for at prøve nye ting! Plogging (jogging og samle affald), slacklining, tumbling, parkour – der er masser af unikke muligheder at finde, hvis du bruger lidt tid på at lede.

4. Kost er 80% af det hele

Som budgetrejsende er chancerne for, at du arbejder hårdt på at sænke dit madbudget. Det betyder sandsynligvis, at du ikke spiser sundt. Overvej at øge dit madbudget (selv lidt), så du kan spise sundere.
Få noget protein og grøntsager i din kost! Vær ikke bange for at lave en sund “familiemiddag” med hostelkammerater, hvor I alle deler omkostningerne. Du kan også prøve at ændre din kost, så den passer bedre til de lokale muligheder. På den måde vil du spise flere friske råvarer, mens du understøtter den lokale økonomi.

Du kan også lave mere drastiske ændringer i din kost. Det har aldrig været nemmere at rejse med en plantebaseret kost og stadig forblive sund og energisk.

Det betyder ikke, at du behøver at fjerne alt det junk eller billige drikkevarer. Men din kost er den vigtigste komponent, når det kommer til sundhed og fitness. Invester i det! 

5. Gør det bedste du kan

Hvis du kun har 10 minutter til at træne, så motioner i 10 minutter! Hver lille minut tæller, og 10 minutter er bedre end ingenting. Hvis du skal spise dårligt på banegården, så kompenser for det næste dag.

I sidste ende handler det om fremskridt. Ikke perfektion. Gør dit bedste. Læg grunden til bedre vaner. Intet sker fra den ene dag til den anden, men hvert skridt i den rigtige retning vil hjælpe dig med at nå dit mål.

6. Anvend “Aldrig 2 i træk”-reglen

Hvis du går glip af en dag med træning af en eller anden grund, så gør det ingenting, men lad være med at gør det dagen efter igen. Hvis du spiser et dårligt måltid, bør det næste måltid være sundt. Aldrig to i træk.
Ved at bruge “Aldrig 2”-reglen vil du være i stand til at forhindre dårlige vaner i at tage fat. Den skæve fridag eller snydemåltid? Intet problem. Men når det kommer til at holde sig i form, er konsistens nøglen. Prøv at holde dit momentum i gang. Du vil se resultater meget hurtigere på den måde, hvilket vil opmuntre dig til at forblive på sporet.

7. Hav det sjovt!

Vær ikke bange for at have sene aftener med venner eller sige ja til skøre eventyr. Det er trods alt derfor, vi rejser!

Bare sørg for at komme tilbage på sporet så hurtigt som muligt bagefter, så du ikke mister det momentum, du har opbygget. Selvom det kan virke udfordrende at balancere sjov og fitness, kræver det bare lidt øvelse og indsats. Når først du har fået vanen på plads, vil du undre dig over, hvorfor du ikke startede før!

Bemærk venligst, at nogle af linkene ovenfor kan være betalte links, og uden yderligere omkostninger for dig. Nogle links optjener jeg en kommission, hvis du foretager et køb. Jeg anbefaler kun produkter og virksomheder, jeg selv bruger, og indtægten går til at holde denne side i gang.