MINE BEDSTE REJSETIPS TIL AT GØRE DIG TIL VERDENS SIKRESTE REJSENDE

De fleste mennesker er ikke født kyndige rejsende. Det er noget, der kommer med oplevelser på vejen. Du kommer helt sikkert som mig til at lave mange fejl i starten.

Jeg vil gerne hjælpe med at fremskynde processen og hjælpe dig med at undgå mine fejl (og jeg laver ofte mange af dem), så jeg har prøvet at sammensætte denne kæmpe liste over mine bedste rejsetips, der  burde dække alt, så du kan blive en rigtig rejsebamse. 

Disse tips til at rejse vil få dig til at spare penge, sove bedre, komme mere væk fra den sikre vej, møde lokalbefolkningen og bare være en bedre rejsende.

Uden videre, her er mine bedste rejsetips. 

1. Pak altid et håndklæde

Du ved aldrig, hvornår du får brug for det, uanset om det er på stranden, på en picnic eller bare for at tørre af. Mens mange hostels tilbyder håndklæder, ved du aldrig, og man kan også få mikrofiber håndklæder som ikke fylder mere end det kan være i din lomme. 

2. Køb en lille rygsæk/kuffert

Ved at købe en lille rygsæk, vil du blive tvunget til at pakke let og undgå at bære for mange ting. Vi har alle en naturlig tendens til at pakke for meget og vil fylde vores tasker,  så hvis du har for meget plads vil du automatisk pakke for meget. 

3. Pak let

Det er OK at bære den samme t-shirt et par dage i træk. Tag halvdelen af det tøj, du tror, du får brug for…du får ikke brug for så meget, som du tror. Skriv en liste over væsentlige ting ned, skær den i to, og pak så kun det! Plus, da du købte en lille rygsæk, som jeg sagde, vil du alligevel ikke have meget plads til ekstra ting! Og kan du huske sidst du var på ferie, hvor du alligevel kun brugte det samme sæt tøj hele ugen?

4. Ekstra sokker

Intet slår et par friske sokker! Så pak gerne lidt ekstra med her, især hvis man er på farten, vandreture etc. 

5. Tag et ekstra kreditkort med

Katastrofer sker. Det er altid godt at have en backup, hvis du bliver bestjålet eller mister et kort. Du ønsker ikke at sidde fast et nyt sted uden adgang til dine penge. Jeg fik engang stjålet og kort, og var meget glad for, at jeg havde en ekstra med. Og husk nu ikke at have dine ekstra kort opbevaret samme sted. 

6. Rejs alene mindst én gang

Du lærer meget om dig selv og hvordan du bliver selvstændig. Det er en kliché, men det er sandt. At rejse alene lærte mig at klare mig selv, tale med mennesker og håndtere ukendte situationer med lethed. Det har gjort mig tryg ved mig selv, hjulpet mig med at lære om, hvad jeg er i stand til, og givet mig mulighed for at være super egoistisk og gøre, hvad jeg vil! Det kan tage lidt at vænne sig til, hvis du aldrig har gjort det før, men gør det mindst én gang. Gør dig selv utilpas og overrask dig selv. Du lærer værdifulde livsfærdigheder, når du presser dig selv!

7. Vær ikke bange for at bruge et kort.

At ligne en turist er ikke så slemt som at fare vild og ende i det forkerte kvarter. Vær ikke bange for at bruge et kort eller bede om vej og ligne en turist. Du er trods alt én! Jeg bruger altid et kort, når jeg rejser. Det hjælper dig med at komme derhen, hvor du skal hen! “og når jeg siger kort, mener jeg på min iphone ;)”

8. Men vær ikke bange for at fare vild med vilje.

At vandre gennem en ny by uden kort er en god måde at lære den at kende, komme væk fra den slagne vej og væk fra turisterne. Du kan blive overrasket over de skjulte ædelstene, du finder. Jeg kan godt lide at vandre rundt og prøve at finde vej uden at bruge Google Maps! Det samme hvis man køre rundt på scooter i asien, at man prøver nogle små kringlede veje, det er ofte her man oplever fantastiske ting. 

9. Køb ikke et pengebælte 😀 

Tyve ved, at de eksisterer, og at blive set med én råber dybest set: “Se på mig, jeg er en turist med penge! Riv mig af!” Jo mere du kan blande dig og opføre dig som en lokal, jo nemmere bliver det at få tilbud og undgå touts. Hvis du er bekymret for lommetyve, så hold bedre øje med dine ting!

10. Når du går ud, så tag kun det, du har brug for.

Begræns mængden af kontanter og bankkort, du har med dig, så hvis der sker noget, kan du nemt komme dig tilbage. Tag aldrig mere end ét kreditkort med dig. Min regel for kontanter er at begrænse, hvad jeg bærer til maks kr. 1.000,-

11. Tag altid en lille hængelås med

De er nyttige, især når du bor i sovesale og skal låse dine ting inde. Medbring en lille kombinationslås, når du rejser. Brug ikke en med nøgler, for hvis du mister nøglerne, er du i “fucked”! Det er også godt at bruge låsen til at låse sin bagage med.

12. Lav ekstra kopier af dit pas og vigtige dokumenter.

Husk også at e-maile dig selv alle dokumenterne. Du ved aldrig, hvornår du måske skal have en form for dokumentation med dig og måske ikke vil have din original med. Derudover, hvis dit pas bliver stjålet, vil det være nyttigt at have en kopi til din politianmeldelse. Udover at sende en mail til mig selv har jeg også en “mappe” på min mobil med en kopi af alt, samt jeg har en mappe i “skyen”.

13. Spørg personalet hvor du bor om information – også når du ikke bor der.

Hotel personale beskæftiger sig med rejsende hele dagen, hver dag. De ved præcis, hvor de skal henvende sig for billige måltider og attraktioner. De plejer også at være lokale, så de kender byen meget godt. Bed dem om alle mulige oplysninger. Selvom du ikke bor på hotellet 😀 De plejer altid gerne at hjælpe.

14. Lær grundlæggende sætninger på din destinations modersmål

De lokale vil sætte pris på det, og det vil gøre dine interaktioner lettere. Du behøver ikke at beherske sproget, men at lære et par ting som “Hej”, “Farvel”, “Tak!”, “Hvor er badeværelset?” Det betyder mere end man tror.

15. Læs en bog!

Læs om de destinationer, du besøger. Det vil give dig en dybere forståelse af dette sted, du har ønsket at se så længe!

Du kan se nogle af de bøger jeg anbefaler her

16. Du skal ikke være pinlig over at tage på McDonald’s.

Nogle gange er fortrolighed trøstende, og de har ofte gratis wifi og rene toiletter, du kan bruge. (meeeen, se om du kan undlade og spise der, du er jo taget på ferie for at opleve ny kultur og smage ny mad)

17. Stil dig altid bag forretningsrejsende i check in / Security

Har du set filmen up in the air med George Clooney hvordan han kommer hurtigt igennem lufthavnen. Og det er ikke engang en joke. Kan sige fra egen erfaring i mit gamle job og hvor man fløj 2-6 gange om ugen. Forretningsrejsende vil hurtigt igennem check-in så de har helt styr på hvad der skal være i tasken, hvor passet er osv. du kommer hurtigere igennem – Tro mig 😉 

18. Stil dig aldrig bag familier

De tager evigheder. Det er ikke deres skyld. De har bare en masse ting på grund af børnene. Så undgå det hvis muligt.

19. Når du tjekker ind på hotellet, skal du ikke være bange for at bede om en opgradering.

De har stor fleksibilitet, når det kommer til at tildele opgraderinger ved check-in. Det skader aldrig at spørge. Ofte kan de imødekomme dig, hvis hotellet ikke er fyldt. Bare vær super sød og smil.! Worst case siger de jo bare nej.

20. Biblioteker, Starbucks og de fleste caféer har gratis Wi-Fi.

Hvis du bor et sted, der opkræver dig for wifi, så tjek et af disse steder. Her får du gratis wifi, dog i 2022 er det nærmest ingen steder der ikke tilbyder gratis wifi. 

21. Tidlig morgen ellerfFrokosttid er det bedste tidspunkt at besøge historiske steder.

Hvem gider står i kø i mange timer for at se de samme ting som alle andre? Det er altid bedst at besøge en attraktion super tidligt, sent, eller når folk spiser. Du har selv de mest populære steder for dig selv!

22. Spis aldrig i et turistområde eller i nærheden af en turistattraktion

Som hovedregel går jeg fem gader i begge retninger, før jeg finder et sted at spise. Jo tættere du er på turistattraktioner, jo mere kommer du til at betale og jo dårligere mad (og service). Brug websteder som Google Maps, Foursquare eller tripadvisor til at finde nogle lækre og populære restauranter omkring dig.

Derudover, spis aldrig nogen steder, hvor menuen er på 6 sprog! Det betyder, at restauranten kun er for turister!

23. Lokalbefolkningen spiser ikke ude hver aften, så det behøver du heller ikke.

Gå på indkøb. Du kan lære meget om lokalbefolkningens kostvaner ved at se, hvilken type mad de køber. Derudover vil det spare dig for mange penge. Du vil ikke fortryde det. Lav din egen mad, spar penge, overrask dig selv!

24. Spis på dyre restauranter under frokosten.

De dyreste restauranter tilbyder frokosttilbud med den samme mad, som de ville servere til middag, men halvdelen af prisen! Det er det bedste tidspunkt at spise ude, når du rejser.

25. Pak en lommelygte.

Hvis du er på vandreferie så er en lommelygte et must, ellers har du en lille lommelygte i mobilen

26. Medbring grunlæggende førstehjælp.

Ulykker sker, så vær forberedt. Jeg tager plaster, antibakteriel creme og salver til mindre snitsår og skrammer. Du ved aldrig, hvornår du får brug for det, og du kan ikke altid få det, når du rejser.

27. Book flybilletter 2-3 måneder i forvejen for at få den bedste pris.

At bruge fem timer på at forsøge at spare 50 kr. vil give dig en masse stress. Jo tidligere du bestiller jo oftere kan du få billigere flybilletter. Dog kan du være heldig at få nogle gode rejse deals

28. Bo på hostels

Det her vil nok splitte mange, men hostels er billige, organiserer begivenheder, du vil møde en masse mennesker, og de er bare tonsvis af sjov! Plus, hostel barer sælger billige øl. Ofte vil man på mange hostels også kunne få egne værelser hvis man ikke vil bo i sovesale. 

29. Vær åben over for fremmede

Ikke alle bider. Sig hej til folk på vejen. Gør fremmede til venner. Husk de er ligesom dig! De ønsker at leve et lykkeligt, fuldt liv og har også håb og drømme! Man ved aldrig. Du kan måske få nogle livslange venner.

30. Men med omtanke

Nogle mennesker bider, så hold et sundt mistankeniveau. Du ønsker ikke at falde for nogens rejsesvindel eller bringe dig selv i ubehagelige situationer. Vær åben, men forsigtig.

31. Prøv ny mad.

Spørg ikke hvad det er. Bare put det i munden og se om du kan lide det. Hvis du hele tiden skal læse menukortet, høre hvad du spiser, går du måske glip af nogle usædvanlige og lækre lokale retter. Jeg er kæmpe foodie, og ofte når jeg er på farten prøver jeg at undgå at få den samme ret to gange på min tur. 

32. Undgå taxaer.

De er altid en budget dræber. Tag  aldrig en taxa, medmindre du absolut bliver nød til det. Ofte tilbyder ens overnatning at hente en i lufthavnen, og i udlandet er der mange tjenester som fx. Uber , grap og gojerk.

33. Tag en tom metalvandflaske gennem lufthavnssikkerheden og fyld den op ved din gate.

Drik af hanen, når du kan – du sparer penge og hjælper miljøet. Hvis du skal et sted, hvor du ikke kan drikke vandet, skal du sørge for at få en vandflaske med filter. Det kan fx. være Lifestraw og Grayl. – Ellers tilbyder mange steder at man kan fylde sin vandflaske fra deres store vandbeholdere.

34. Tag på gratis vandreture.

Udover at være gratis, vil disse ture give dig en god orientering og baggrund for den by, du besøger. Jeg elsker at tage på vandreture, når jeg rejser. Du fordriver tiden, du får peppet guiden med spørgsmål, og du får lært så meget om, hvor du er! Tag en vandretur, når du rejser! Og du får motion 😉 

35. Få by attraktionskort.

Hvis du skal besøge en masse museer og andre attraktioner i løbet af kort tid, vil et bykort spare dig penge på entré (plus de fleste giver også gratis offentlig transport!). Disse kan ofte købes på et turistkontor. 

36. Tag billeder af din bagage og tøj.

Hvis din taske bliver væk, vil dette hjælpe med at identificere den lettere og fremskynde processen med at få din rejseforsikring refunderet. Når du kan sende præcis hvad du havde til dem.

37. Medbring nødkontanter.

Man ved aldrig hvad der sker, så prøv at behold nogle “nødkontanter” jeg har omkring 1000kr. i backup til hvis der skulle ske noget. 

38. Få gode sko.

Du går meget, når du rejser. Det er ikke noget værre end ikke at kunne komme rundt fordi man har ondt i fødderne, så drop dine klipklappere til når du er på stranden eller ved poolen og på med et par gode sneakers. 

39. Bliv vaccineret.

Fordi det ikke er sjovt at blive ofre for en sygdom i et fremmed land – og mange lande kræver, at du bliver vaccineret for at besøge dem, så uanset din mening om emnet, bliver du måske nødt til det.

40. Lær at prutte.

Og når jeg siger prutte er det selvfølgelig om prisen 😀 At prutte om prisen er en sjov og legende måde at undgå at blive opkrævet for udlændingeprisen. Det er kunsten at forhandle og en, der vil hjælpe dig gennem hele livet, ikke kun på markedet.

Ofte vil dem som sælger på markederne sige en høj pris (som vil virke lav hvis man sammenligner det med vores priser i Danmark) 

Eksempelvis blev jeg tilbudt et klæde i Bali, hun ville have 100.000 IDR (50kr) for det, da jeg sagde nej, sagde hun straks 50.000IDR, for til sidst at sige 30.000 IDR (Nu manglede jeg det ikke, men blot for at forklare) 

 

41. Brug point og miles til fri rejse.

Du kan komme meget længere i verden, når du ikke skal betale for det. Lær kunsten at rejse hacking og saml point og miles gennem dit daglige forbrug, så du kan få gratis flyrejser, overnatning, togbilletter og andre former for rejser! Det er, hvad alle ekspertrejsende gør for at sænke deres rejseomkostninger, og noget du også bør gøre! Sådan bliver du en rejse hacker.

42. Medbring en tynd jakke/regnfrakke

Nætter kan blive kølige, selvfølgelig skal du ikke medbringe en hvis du skal til Bali og der er 35 grader. 

43. Spis street food!

Springer du gademaden over, går du glip af kultur. Vær ikke bange. Hvis du er nervøs, så se efter steder, hvor børn og lokale spiser. Hvis det er sikkert for dem, er det sikkert for dig. – Det er noget af det bedste mad jeg har fået mens jeg har været på farten er gadekøkkener, og det kan være svært for os som er opvokset i Danmark for man tænker straks det er klamt. Men gør dig selv en tjeneste at prøv, jeg har til den dag i dag endnu ikke været syg af dem mad jeg har fået. 

44. Få en rejseforsikring

Rejseforsikring er det vigtigste du køber, som du aldrig vil bruge. Hvis noget går galt, ønsker du ikke at med regninger for tusindvis af kroner. Det vil være der, hvis du bliver bestjålet, fly bliver aflyst, du bliver syg eller kommer til skade eller skal sendes hjem. Det er omfattende og for blot et par kroner om dagen en af de bedste investeringer, du kan gøre.

Du tror måske, du er supermand/kvinde, men det er kun til uheldet er ude. Forsikring var der, da jeg fik indbrud i min bil og fik stjålet min taske. 

45. Vær tålmodig.

Tingene ordner sig i sidste ende. Ingen grund til at skynde sig. Du når derhen, hvor du skal i god tid. Rejser handler om rejsen, ikke kun destinationen.

46. Vær respektfuld.

Lokalbefolkningen er villige til at hjælpe dig, men der er sandsynligvis en sprogbarriere, så slå koldt vand i blodet, når noget ikke går din vej. Hvis du ikke gør det, ender du med bare at ligne et røvhul af en turist.

47. Overplanlæg ikke din rejse.

Lad dine dage udfolde sig naturligt. Planlæg to eller tre ting og lad dagen fylde resten af sig selv. Det er mindre stressende, og at lade dagen bare tage dig er en af de bedste måder at rejse på. 

48. Slap af.

Vær tålmodig.

49. Vær sparsommelig – men ikke billig.

Tid er penge, som en klog mand engang sagde. Jeg elsker selv at spare penge, men der er også grænser, så at tage fra sted til sted for at spare 100kr. og miste en halv dag er ikke løsningen.

50. Husk ørepropper 

Du ved aldrig hvor du sover, og hvor meget larm der kan være, enten fra andre med sovende, eller fra larmende veje osv.  – De kan være din redning til en god nats søvn. 

51. Hav altid en ekstra USB-oplader.

Batterier dør. Dit gode humør burde ikke.

52. Tag billeder af og med mennesker.

Masser af fotos. og husk at tage billeder hvor du er med på. Det er altid en fornøjelse at se tilbage på gode minder

53. Medbring altid en powerbank

Min powerbank har redet mig mange gange, der er flere stikindtag, så den kan både oplade min mobil, gopro og andet elektronik jeg har med. 

54. Book dine billetter online

Hvis du planlægger at lave nogle aktiviteter eller udflugter på din rejse, så book dem online hvis muligt. Virksomheder tilbyder normalt en nedsat pris sammenlignet med at købe personligt. Ikke kun det, men du vil være i stand til at betale med et kreditkort, hvilket giver dig lidt ekstra beskyttelse samt flere rejsepoint! – 

55. Forudbestil dine billetter til attraktioner

Mange store attraktioner giver dig mulighed for at reservere din plads og springe køen over. Se altid online for at se, om dette er en mulighed. Dette vil du undgå at spilde tid i flere timers kø og gå lige ind. Jeg har set folk vente i timevis fordi de ikke havde forudbestilt billetterne og bare dukkede op. Forudbestil dagen før, spring køen over, få mere at se i løbet af dagen!

66. Undgå TripAdvisor

TripAdvisor er fint, når du har brug for åbningstider eller en adresse, men når det kommer til anmeldelser ignorerer jeg det fuldstændig. Folk efterlader altid en negativ anmeldelse, når der sker noget dårligt, men efterlader sjældent en positiv anmeldelse, når der sker noget godt, så anmeldelserne har en tendens til at være skæve. Oven i det er det meget nemt at lave falske anmeldelser og få et sted til at virke bedre, end det er. Mange hoteller og restauranter hyrer firmaer til kunstigt at puste deres anmeldelser op på platformen. Derudover har TripAdvisor været kendt for at fjerne anmeldelser, der er alt for negative, såvel som anmeldelser om seksuelle overgreb. Brug TripAdvisor med forsigtighed. Eller endnu bedre, brug det slet ikke.

57. Brug solcreme.

For som Baz Luhrmann-sangen “Everybody’s Free (To Wear Sunscreen)” lyder:

“If I could offer you only one tip for the future, sunscreen would be it. The long-term benefits of sunscreen have been proved by scientists, whereas the rest of my advice has no basis more reliable than my own meandering experience.”

Bemærk venligst, at nogle af linkene ovenfor kan være betalte links, og uden yderligere omkostninger for dig. Nogle links optjener jeg en kommission, hvis du foretager et køb. Jeg anbefaler kun produkter og virksomheder, jeg selv bruger, og indtægten går til at holde denne side i gang.