7 MÅDER AT FORBLIVE MOTIVERET TIL AT REJSE

Motiverede mennesker kan opnå alt, hvad de sætter sig for. Men hvordan forbliver man motiveret, især til at rejse, når du har travlt med at arbejde og leve livet, mens din familie og venner måske taler ned om dine ideer, eller måske bare er udbrændt af at være på farten allerede?

Motivation er ikke en ubegrænset kilde, men et batteri, der skal holdes opladet. Alt for ofte kommer livet i vejen og hindrer vores planer eller bringer os af sporet. Hvis vi ikke er opmærksomme, bliver det batteri opbrugt, og vores rejsemål falder på vejen.

Pludselig er der gået år, og du er stadig ikke i nærheden af at nå de rejsemål, du har drømt om.

For eksempel havde min rejse til Vietnam været år undervejs. Jeg talte altid om det, men det blev ved med at blive forsinket, fordi “der dukkede ting op.”

Det var først, da jeg endelig sagde “nok” og bestilte min billet lige der, at turen blev en realitet.

Og det er ikke kun ventetiden på at rejse, der kræver motivation. Du kan også brænde ud og komme af sporet, mens du er på farten. Det er noget, der sker for mange langtidsrejsende.

Sidst det skete for mig var da jeg var på skisæson i Østrig. For at komme mig, tog jeg til Bali for at lade mine batterier op. (Er her faktisk nu mens jeg skriver denne post) Jeg startede med at blive i Canggu, så film, læste bøger, fik trænet en masse. Ingen vandring eller sightseeing. Bare hvil. Det var afslappende, og en dag vågnede jeg og sagde “Jeg er klar til at komme afsted igen.”

Når du planlægger dine ture, tænker du ikke på de lange kedelige timer i en bus, forsinkelserne, de irriterende lufthavne, folk der snorker på hostels,  svindlere der vil have dine penge og alle de andre ting, der vil suge energien – og glæde ud af din oplevelse.

Til sidst skal du stoppe op og genoplade dine batterier. Det er at blive ét sted, se Netflix, få trænet og slappe af.

Uanset om du planlægger en rejse eller allerede er på farten, er det vigtigt at finde måder at forblive motiveret på. I dag vil jeg dele syv tips til, hvordan du forbliver motiveret til at rejse – uanset om du planlægger din rejse eller føler dig lidt udbrændt på vejen:

1. Hold dig selv ansvarlig

Det bedste, du kan gøre for at holde fokus, er at blive holdt ansvarlig. At være ansvarlig over for andre vil hjælpe med at sikre, at du ikke falder af vognen. De vil hjælpe med at holde dig fokuseret på dit mål, og det sociale pres for at blive på sporet vil give noget ekstra motivation til at følge op.

Vi har en fantastisk FB gruppe som kan hjælpe dig med at holde dig ansvarlig, hvis du ikke selv har nogen venner eller familie der kan. 

Du kan selvfølgelig også få en coach (som selvfølgelig koster lidt penge) men kan være det hele værd – Smid mig gerne en besked og lad os se om jeg kan hjælpe dig

2. Brug tid

Der kommer altid et eller andet i vejen, gør det ikke? Selvfølgelig havde jeg planer om at besøge Island sidste år, men så kom der lige det, og det i vejen.

Eller måske beslutter du dig for, at det er dagen i dag, du skal planlægge din rejse, men så glemmer du, at du skal vaske tøj.

Min løsning? Vælg en dag og et tidspunkt, hvor du normalt ikke har travlt (dvs. på Facebook), og brug den tid til at planlægge din rejse.
Gør det til en konsekvent del af din tidsplan og udvikle en vane, så det ikke føles som en opgave, du “skal” udføre; det bliver bare noget du gør automatisk.

Sæt tyve minutter af hver dag til at fokusere på rejser. Gør det til en del af din hverdag. Denne tid kan bruges til at lave research eller læse bøger og blogs. (fx. som du gør på min nu og tak for det). Dette vil hjælpe dig med at forblive inspireret og interesseret, mens det hjælper dig med at planlægge dit næste eventyr. Planlæg det i din kalender, så tiden ikke løber fra dig. –  Det er i din kalender. Du kan ikke springe det over.

3. Læs rejseblogs

At læse om andre rejsendes eventyr kan vise dig, at det er nemmere at rejse, end du troede, give råd og tips om kunsten at rejse og lære dig om steder, du aldrig har hørt om.

En dag bliver du træt af opleve rejser gennem andre, og du vil tage på eventyr og skabe dine egne rejsehistorier. De vil vise dig, at ja, at rejse er realistisk, praktisk og økonomisk muligt.

4. Læs rejsebøger

Du kan blive inspireret af at læse rejsebøger, her kommer man ofte et lag dybere på oplevelser, selvfølgelig er det ved at blive mindre og mindre udbredt da man efterhånden ser mange ting på SoMe istedet for. 

Her er nogle bøger du kan overveje at læse

5. Lær et sprog

Har du altid haft ønsket om at lære et ekstra sprog, måske har du altid drømt om at kunne tale fransk, så hvorfor ikke kombinere det at lære fransk med en gulerod om at rejse til Frankrig og bruge sproget. 

Der findes mange sprogklasser, youtube videoer osv. ellers er der apps eller websites som fx. duolingo som jeg også selv har brugt.

6. Tag en pause

Hvis du har været på farten i et stykke tid, er du sikkert blevet lidt udbrændt. At rejse er ikke altid regnbuer og enhjørninger, og at bruge meget tid på vejen kan føre til udbrændthed. Det kommer til at ødelægge din motivation og måske endda få dig til at tænke på at komme hjem.

Jeg har selv været der og ved hvad det kan betyde.

Jeg lærte min lektie og fandt ud af, at en meget bedre måde at få din mojo tilbage på er at tage en pause. I stedet for at gå videre til din næste destination, så bliv hvor du er, så længe du har brug for.

  • Se tv.
  • Arbejd som frivillig der hvor du bor
  • Start en blog
  • Sid ved stranden og slap af
  • Læs en bog

7. Mød andre rejsende

Det her er måske mit vigtigste råd hvis du er på sæson og arbejde, ude og backpacke i længere tid, eller bare rejser rundt. – MØD ANDRE REJSENDE og få venner der hvor du er. 

Oplevelser alene er fantastiske, men ofte mangler man nogen af opleve dem sammen med. At være sammen med andre kan give energi og hjælpe med at lade dit batteri op. 

Du kan finde nye bekendtskaber på hostels, stranden, rejseforum på facebook, ture rundt omkring der hvor man bor, ofte er der gratis ture. På den lokale bar. – Du skal bare ud af din comfort zone og sige hej 🙂 

Et opmuntrende miljø er et bedre miljø! Og et fællesskab af rejsende, der alle deler samme passion som dig. 

 

Brug disse tips til at holde dig motiveret – Har du andre gode tips så del dem gerne med os på SoMe

Bemærk venligst, at nogle af linkene ovenfor kan være betalte links, og uden yderligere omkostninger for dig. Nogle links optjener jeg en kommission, hvis du foretager et køb. Jeg anbefaler kun produkter og virksomheder, jeg selv bruger, og indtægten går til at holde denne side i gang.