REJSEBØGER, DER VIL GI DIG ALVORLIG REJSELYST

Jeg har slet ikke tal på hvor mange bøger både fysiske og lydbøger jeg har hørt igennem tiden. Og jeg må da indrømme at de bøger jeg læser flest af er faktisk faglitteratur. Men efter jeg er begyndt at rejse er der også kommet en del rejsebøger på min læseliste. 

Mest så man ikke skal være begravet i en mobil eller computer, og det er hyggeligt når man er på farten i længere fly, busser, toge eller bare ligge på stranden. 

Hvis du leder efter nogle gode bøger man kan så har jeg lavet en lille liste over nogle du kan overveje at læse.

The Alchemist, af Paulo Coelho

En bog om at følge dine drømme, dette er en af de mest læste bøger i nyere historie. Historien følger en ung hyrdedreng fra Spanien til Egypten, mens han følger sit hjerte, går med strømmen og lærer kærligheden og meningen med livet. Bogen er fyldt med vidunderlige og inspirerende citater. Min favorit: “Hvis du altid kan koncentrere dig om nuet, vil du være en glad mand… Livet bliver en fest for dig, en storslået festival, fordi livet er det øjeblik, vi lever lige nu.”

Jeg kan ikke anbefale denne bog nok.

Køb på SAXO

Love With a Chance of Drowning, af Torre DeRoche

Denne bog er skrevet af rejsebloggeren Torre DeRoche, og selvom jeg normalt ikke kan lide “chick travel love stories”, kunne jeg ikke lægge denne fra mig. Det er en smukt skrevet bog om at overvinde sin frygt for havet for at sejle over Stillehavet med sin kæreste. Den måde, hun beskriver landskabet, menneskerne og hendes oplevelse på, giver mig lyst til at følge i hendes fodspor. Det er kraftfuldt, levende og bevægende. Det er den bedste rejsebog, jeg har læst hele året.

Køb på SAXO

In A Sunburned Country, af Bill Bryson

Det er svært kun at vælge én bog af Bill Bryson, der er god, for det er de alle sammen. Han er et af de mest produktive og anerkendte navne inden for rejseskrivning. Denne bog fortæller om en rejse gennem Australien og tager dig fra øst til vest, gennem bitte små minebyer, glemte kystbyer og skove uden for alfarvej.

Bryson inkluderer masser af trivialiteter i sin fortælling, mens han rejser rundt i ærefrygt – og nogle gange i frygt (takket være vandmænd, edderkopper og slanger) – i dette enorme land. Dette er bogen, der kan inspirerer dig til at tage til Australien.

Køb på SAXO

Bøger om rejser inspirerer os til at besøge fjerne lande og forestille os, at vi laver utrolige ting.

Jeg håber, at nogle af disse rejsebøger inspirerer dig til at rejse verden rundt. Hvis du har nogle forslag, som jeg kan tilføje til denne liste over bedste rejsebøger, så send mig endelig en besked på de sociale medier så jeg kan få den læst og tilføjet her.

Bemærk venligst, at nogle af linkene ovenfor kan være betalte links, og uden yderligere omkostninger for dig. Nogle links optjener jeg en kommission, hvis du foretager et køb. Jeg anbefaler kun produkter og virksomheder, jeg selv bruger, og indtægten går til at holde denne side i gang.

En reaktion

Lukket for kommentarer.