BEGYNDERGUIDE 101 TIL REJSEHACKING

I disse dage er der millioner af måder at gøre budget-rejser til en realitet. 

Fra at omfavne deleøkonomien til at arbejde i udlandet eller frivilligt arbejde i udlandet til at jagte de billige flyrejser, det har nærmest aldrig været nemmere eller mere overkommeligt at rejse. Selv med pandemi-relaterede prisstigninger, er rejser stadig relativt billige, og der er masser af tilbud derude at finde. 

Men den mest utrolige måde at sænke dine omkostninger endnu mere? Rejsehacking.

Det er noget, jeg har gjort i årevis, som har gjort det muligt for mig at optjene flere gratis flyrejser og gratis hotelophold, end jeg kan tælle. Og hvis du ikke gør det, efterlader du en masse penge på bordet og betaler meget mere for rejser, end du burde skulle. 

Hvad er rejse hacking?

Rejse hacking er kunsten at tilmelde sig rejsekreditkort og indsamle kreditkortpoint, hotelpoint og/eller flyselskabsmile, du kan indkassere for gratis flyrejser, flyopgraderinger, hotelophold, transport og meget, meget mere.

Selvom der er et væld af avancerede tips, tricks og hacks derude (og vi gennemgår mange af dem i min guide om emnet), ved mange mennesker ikke engang, hvor de skal starte. 

Processen virker skræmmende på grund af alle de programmer og kreditkort der findes. Hvilket kort får du? Hvordan ved du, at du maksimerer dine point? Og hvordan indløser du dem til belønninger? Der er meget hjernegymnastik i at gøre dette rigtigt.

Men travel hacking er meget nemmere, end det ser ud til. Ved blot at justere, hvordan du betaler for dagligvarer, gas og spisesteder, vil du være i stand til at begynde at optjene point og miles mod gratis rejse i dag.

I denne rejse hacking 101 guide vil jeg forklare det grundlæggende, så du kan stoppe med at efterlade penge på bordet og begynde at gøre dine rejsedrømme til virkelighed.

Sådan kommer du i gang

Trin 1: Find ud af dine mål

Den første ting du vil gøre, når det kommer til rejsehacking, er at finde ud af dine mål. Hvad søger du at opnå?

Sparer du op til en stor familie rejse? Vil du bare have massere af gratis økonomiflyvning eller hotel her og der? Eller er du mere interesseret i en førsteklasses opgradering? Eller er du en ivrig flyer, der ønsker frynsegoder, såsom loungeadgang og gratis opgraderinger?

Der er ikke noget forkert svar, så brugt lidt tid på at overveje dette. Hvis du bare går ind i rejse hacking uden retning, vil du fare vild hurtigt. 

Du bliver nødt til at gøre dette, fordi det vil hjælpe dig med at vælge de kort- og forbrug strategier, der bringer dig tættere på dine mål. Der er hundredvis af rejse kreditkort at vælge imellem, og de har alle deres egne fordele og ulemper.

Bor du altid på en bestemt hotelkæde? Så skal du jo signe dig op til deres loyalitetsprogram.

Når du har besluttet dig for dine mål, kan du finde ud af de kort og programmer, der vil bringe dig tættere på målet.

Trin 2: Få et rejse kreditkort

Når du kender dine mål og hvilke frynsegoder der er vigtige for dig, kan du begynde at søge efter et kreditkort.

Bemærk: Rejse hacking er umuligt uden et kreditkort. Du kan simpelthen ikke få nok point ellers. Her er alt, hvad du behøver at vide om kreditkort, og hvorfor de ikke er så onde, som samfundet og bankerne gør dem til.

Mens mange introduktionskort er gratis, har de bedste rejse kreditkort normalt et årligt gebyr. Dette gebyr, som kan variere fra 200 dkk til 5000 dkk. Du kan også ofte få det droppet i de efterfølgende år, eller få en masse ekstra gratis bonuspoint hvis du ringer og truer med at annullere kortet. Det gør jeg tit for at undgå gebyret. (men det er vores hemmelighed)

Nogle ting, du skal huske, før du ansøger om et kort:

  • Der er ikke noget perfekt kort – hver har sine fordele og ulemper baseret på dine mål.
  • Lyt ikke til blogs, der udråber nogle kort som “det bedste” de nogensinde har brugt.
  • Sigt efter at få et kort med et lavt årligt gebyr og uden udenlandske transaktionsgebyrer (så du kan bruge det i udlandet uden at betale ekstra).
  • Sørg for, at velkomst bonussen er opnåelig (mere om det nedenfor).
  • Husk, at du skal betale dine månedlige saldi af for at gøre rejse hacking umagen værd, så ansøg kun om et kort, hvis du er i stand til at betale af på dine udgifter hver måned.

Jeg bruger næsten aldrig mit visa kort, da det ikke giver nogen point og pengene blive trukket fra kontoen med det samme. Hver gang jeg bruger mit rejse kreditkort får jeg point + at jeg får kredit på mine køb. For mig er det win-win.

Her er hvad det ideelle kort skal have:

En kæmpe velkomstbonus – De bedste rejsekort tilbyder alle en betydelig introduktion bonus. Det vil være disse point, der kickstarter din konto og bringer dig tættere på et gratis fly eller hotelophold. Typiske velkomstbonus til rejse kreditkort varierer mellem 40.000 og 60.000 point, selvom de nogle gange kan være så høje som 100.000. Det er derfor, kort er så fantastiske: Du får en øjeblikkelig saldo på titusindvis af point for meget lidt arbejde.

Et lavt forbrug minimum – For at få en god velkomstbonus, som disse kort tilbyder, er der desværre normalt et påkrævet forbrug minimum i de første par måneder.

Selvom der er måder, hvorpå du midlertidigt kan øge dit forbrug, er det bedst at få bonussen ved at bruge normalt dagligt forbrug.

Selvom du ikke nødvendigvis bør undgå kort med høje minimumskrav til forbrug, da de også har betydelige belønninger, er det en god idé at starte i det små, fordi du ikke vil sidde fast med så mange kort, at du ikke kan opfylde minimumskravet. For når først du har fået et bestemt kort, kan du ikke ansøge om det igen. Ansøg kun om et eller flere kort, som du kan opfylde minimumsforbruget på for at kvalificere dig til velkomst bonussen. (Mere om minimums udgifts krav i næste trin.)

En ekstra udgift bonus – De fleste kreditkort giver et point for hver brugt krone. Men gode kreditkort vil give dig ekstra point, når du handler hos specifikke forhandlere, bruger deres online portaler eller, hvis det er et mærkevare kreditkort, handler med et bestemt mærke. Dette vil hjælpe dig med at optjene point meget hurtigere.

Særlige rejse fordele – Alle disse rejse kreditkort tilbyder fantastiske fordele. Mange vil give dig en særlig elite loyalitets status eller andre frynsegoder. Rejse hacking handler ikke kun om at få point og miles, det handler om, hvad der ellers følger med kortet, der gør dit liv lettere!

Lave årlige gebyrer – Ingen kan lide at betale årlige gebyrer for kreditkort. De bedste kort har dog årlige gebyrer, så du skal betale noget. Så længe de frynsegoder, du vil bruge, dækker omkostningerne ved gebyrerne, er gebyret det værd. Men prøv altid at få et kort med det lavest mulige gebyr

Ingen udenlandske transaktionsgebyrer – Kreditkort er gode at bruge i udlandet, fordi du får den bedst mulige valutakurs fra dem. Men hvis du betaler et gebyr hver gang du bruger kortet, så er det mindre godt. I dag er der så mange kort, der ikke tilbyder udenlandske transaktionsgebyrer, at du aldrig, aldrig nogensinde, skulle få et med et udenlandsk transaktionsgebyr.

Trin 3: Optjen velkomst bonus

Som nævnt er den vigtigste del ved at tilmelde dig et nyt kreditkort at sikre dig, at du optjener en velkomstbonus. De fleste kort tilbyder denne bonus, hvis du bruger et bestemt beløb inden for de første par måneder efter at have modtaget et kort (normalt de første tre måneder). Disse tilbud kan være enorme, ofte svarende til prisen på en returflyvning.

Det ville selvfølgelig være dumt at forpasse chancen for en gratis flyrejse, så sørg for, at du kan opfylde minimums udgifts kravet for velkomst bonussen, før du vælger et kort. Hvis du ikke kan opfylde forbrugs kravet, nytter det ikke noget at tilmelde dig endnu.

Det kan betyde, at du venter til dit næste store køb (f.eks. venter til du skal bruge en ny computer, en ny sofa osv.) eller venter til en stor ferie som jul eller en elskedes fødselsdag, så du kan optjene flere point end normalt forbrug.

Hvis selv det ikke vil gøre tricket, bliver du nødt til at være kreativ.

For eksempel, når du går ud til middag, skal du betale for regningen på dit kreditkort og få alle til at betale dig tilbage. På den måde vil omkostningerne gå mod dit minimumsforbrug krav. Derudover, hvis nogen venner eller familie planlægger store indkøb, så spørg dem, om du kan sætte dem på dit kort, så du kan få pointene også kan de overføre til dig efter.

Det er endnu en nem måde at opfylde minimumsforbruget på uden at skulle shoppe til du falder om.

Trin 4: Hold øje med kampagner

Nogen gange er der kampagner fra din rejsekort udbyder som fx. betyder at de giver x2, x3, x4 point igen. dvs. køber du noget for fx. 100 kr. hvor du normalt ville få 100 point, vil du så få 400 point i kampagneperioden. 

Ofte skal man tilmelde sig disse kampagner før de træder i kraft, det er ikke nok at man bare har kortet. Så husk at være tilmeldt nyhedsbrevet fra rejse kreditkortet så du ikke går glip af disse kampagner. 

Det er her jeg har optjent rigtige store point summer, hvor jeg har skubbet køb til disse perioder. 

Trin 5: Opsæt dit kort alle steder hvor det er muligt

Jeg har fx. opsat mit rejsekreditkort til mobile pay, alle abonnementer (netflix, spotify, mobil osv) – Så kommer der jo point ind hver måned 😉 

 

Trin 6: Indløs dine point og miles

Det er tid til at indkassere disse point og gøre dine rejsedrømme til virkelighed! 

Afhængigt af dit forbrug og din økonomiske situation, har du måske kunnet spare nok op på få måneder. Måske har det taget dig et par år. Uanset hvad, er det tid til at høste frugterne af din rejse hacking! (Hvis du vil lære mere om, hvordan du gør det, kan du få denne guide, jeg skrev.)

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Her er nogle af de ofte stillet spørgsmål jeg har fået i min inbox omkring emnet

Kan man få et kreditkort hvis man har en dårlig kredit?

Intet er umuligt, men du bliver sandsynligvis nødt til at starte langsomt med et kort, der ikke har fantastiske frynsegoder. Men over tid kan du bygge din kredit op, så længe du betaler din regning hver måned. Hvis du har dårlig kredit, skal du starte med et forudbetalt eller sikret kreditkort for at genopbygge din kredit.

 

Skader åbning af et nyt kort min kreditvurdering?

Åbning eller lukning af mange kreditkort på én gang kan skade din kredit. At ansøge om et par kreditkort over en periode vil dog ikke ødelægge din score. Selvfølgelig vil det falde lidt, hver gang der er en forespørgsel, uanset om det drejer sig om et kreditkort eller boliglån eller billån – det er sådan systemet er sat op. Men så længe du fordeler dine ansøgninger og betaler dine regninger hver måned, vil du ikke finde nogen langsigtet skade på din kredit. 

I Danmark er det ikke så udbredt med at man har en score som er offentlig. Jeg har fx. boet i UK, der var det meget udbredt hvad ens score var, og den blev påvirket af alt fra huslejeindbetalinger, hvor meget man betalte i skat, hvor længe man havde boet osv. – Her oplevede jeg hvordan det er at komme til et land med en score på nærmest 0 og skulle starte fra scratch, det er ikke sjovt, også derfor mange i udlandet går op i ens score, og hvor forældre fx. opretter kreditkort for deres børn så snart de kan for at opbygge en kredit score for dem. 

 

Hvilket kort bruger du selv? 

Jeg har et rejse kreditkort som jeg bruger til 99% af mine køb. 

Grunden til jeg endnu ikke har offentliggjort hvilket kort jeg bruger er at det jo er meget forskelligt fra person til person hvilket kort som passer til det man ønsker. 

Det kan være jeg i et andet indlæg afsløre hvilket kort jeg bruger 😀

3 reaktioner

Lukket for kommentarer.